Зрелищна полицейска операция с хеликоптер на автомагистрала “Марица” срещу трафика на хора, държане и разпространение на наркотици

Сподели в социалните мрежи:

в Хасково се провежда Специализирана полицейска операция по разкриване на престъпления за противодействие на незаконната миграция и трафика на хора, държане и разпространение на наркотици, вещно укриване, акцизни стоки без бандерол.

Акцията е под надзора на Районна прокуратура – Свиленград.

Специализираната полицейска операция стартира тази сутрин, на км 83 на автомагистрала “Марица”, след пътен възел „Любимец“, в посока гр. Хасково. Полицейски действия са за установяване и задържане на незаконно пребиваващи чужденци и на лица, съпричастни към каналджийска дейност, лица обявени за местно и общодържавно издирване и такива, укриващи се от наказателно преследване.

В операцията участват служители на ОД на МВР – Хасково и на Регионална дирекция „Гранична полиция“- Смолян. На мястото присъства и Мария Кирилова, районен прокурор на гр. Свиленград.

Включени са електронни и технически средства, автотранспортна техника, хеликоптер, газ анализатори и средства за комуникация.

Акцията продължава и в момента.

Източник: Прокуратура

Може да харесате още...