Служители от общинското звено „Охрана“ съдействат за пътната безопасност в района на видински училища

Сподели в социалните мрежи:

От началото на учебната година служителите дежурят на три места в град Видин – в района на СУ „П.Р. Славейков“ и ГПЧЕ „Йордан Радичков“, пред ОУ „Отец Паисий“ и на кръстовището при Военното окръжие, откъдето преминават възпитаниците на ППМГ „Екзарх Антим I“, ПГТ „Михалаки Георгиев“ и ПТГ „Васил Левски“. Това съобщиха от пресцентъра на Общината

От 7:30 до 8:00 часа, общинските служители съдействат на органите на реда за осигуряване безопасността на движението, така че децата да могат безпроблемно да стигнат до класните си стаи. Часовият диапазон е уточнен с директорите на учебните заведения.

Тази сутрин заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, заедно с ръководителя на звено „Охрана“ Игнат Игнатов, отиде пред СУ „П. Р. Славейков“, за да се увери лично как се осъществява инициативата.

„Както се вижда, движението е доста интензивно и наистина има нужда от подкрепа на такива възлови места. Община Видин е загрижена за гарантирането на сигурността на жителите, особено на децата и подрастващите. Работим в добро сътрудничество със заинтересованите институции – МВР и учебните заведения“, заяви тя пред медии.

Дейността е съгласувана с Областната дирекция на МВР – Видин. Тя е в отговор на молба, отправена от ръководството на видинската полиция по време на проведена преди началото на учебната година среща с кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков.

„Кметът веднага откликна и подкрепи идеята. Общината винаги с готовност подпомага всяка добра и полезна инициатива, каквато е настоящата“, подчерта Борисова.

И допълни, че служителите от звено „Охрана“ са преминали необходимите инструктажи. За да се гарантира и тяхната безопасност, Общината им е осигурила ново светлоотразително облекло, подходящо за есенния сезон – якета и шапки.

Източник: Пресцентър на Общината

Може да харесате още...