Кметът на румънския град Кълъраш е починал от COVID-19

Сподели в социалните мрежи:

Kметът на румънския град Кълъраш, който се намира на брега на река Дунав срещу град Силистра, е починал тази сутрин, след като се е заразил с новия коронавирус, съобщава информационният сайт Зиаре.

Даниел Драгулин (59 год.) се заразил по време на предизборната кампания за местните избори на 27 септември, на които той не успя да спечели трети мандат.

Драгулин на два пъти се поставяше в самоизолация след контакти със заразени хора. Последната седмица преди местния вот той не можа да участва в предизборната кампания, защото вече бе заразен, припомня Зиаре.

Управляващата Национално-либерална партия (НЛП) публикува прессъобщение, в което изказа съболезнования за кончината на кмета, който бе председател на местната организация на либералите в Кълъраш и заместник-председател на НЛП, предава БТА.

Премиерът Лудовик Орбан също изказа съжаление за загубата на „добрия приятел и колега Дан Драгулин“. Орбан уточни, че Драгулин е имал и други здравословни проблеми.

На изборите на 27 септември Дан Драгулин бе победен от кандидата на опозиционната Социалдемократическа партия Мариус Дулче, припомня Зиаре.

Източник: https://novini.bg/

Може да харесате още...