Вицепрезидентът Йотова разговаря на „Дондуков“ 2 с ръководството на Клуба на великотърновци в София

Сподели в социалните мрежи:

С ръководството на Културния клуб на великотърновци, които живеят в София, разговаря вицепрезидентът Илияна Йотова на „Дондуков“ 2. Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 47 години и вече е създал сплотено общество на великотърновци в София. Редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот.

Вицепрезидентът Йотова поддържа контакти с клуба и през 2018 г. беше негов гост. Противоепидемичните мерки днес не позволиха среща в по-широк състав.

На срещата беше обсъдена дейността на Клуба на великотърновците и възможностите за популяризиране на дейността му и привличането на млади хора в нея. Актуалната политическа обстановка и продължаващите трети месец протести също бяха тема на разговора.

Отбелязване на паметни дати от българската история е акцент в дейността на Клуба на великотърновци в София. Вицепрезидентът Йотова запозна ръководството на клуба с инициативата

„Будната България“, която организира с българите в чужбина по повод Деня на народните будители. В триминутен видео запис деца, младежи и възрастни от българските общности зад граница могат да разкажат или покажат всичко, което ги зарежда със сила и самочувствие, че са българи. Ръководството на клуба оцени високо идеята и с интерес ще я разпространи до наши сънародници в чужбина.

Източник: Пресцентър на Президента

Може да харесате още...