Цвета Караянчева остава председател на парламента

Сподели в социалните мрежи:

Искането за нейното предсрочно освобождаване от председателското място на парламента, внесено от „БСП за България“ и ДПС, не събра необходимия брой гласове, предаде БГНЕС

„Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това“, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна по време на дебата за оставката й.

„Искам да благодаря и на коалицията БСП – ДПС, че ми дават възможност да се защитя от парламентарната трибуна и така да отговоря на синхронизираната им атака. Фактът, че в мотивите за искането на оставката ми присъства мое изказване отпреди три години е показателен за слабостта на мотивите на БСП и ДПС, събрани от 9 кладенеца“, заяви Караянчева.

Предложението за нейното отстраняване подкрепиха единственото вносителите недостатъчните 97 гласа, 126 гласуваха „против“ и нито един „въздържал се“.

Управляващото мнозинство, в лицето на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, подкрепиха председателя. В подкрепа на Цвета Караянчева гласуваха и депутатите от ВОЛЯ, както и трима независими народни представители.

Източник: БГНЕС

Може да харесате още...