Проф. Ангелов: От четвъртък маските на открито ще бъдат задължителни за всички

Сподели в социалните мрежи:

Очакваме намаляване на заболеваемостта ако се спазват стриктно мерките. В други държави това е факт. Ще дадем един ден възможност на българските граждани, за да се снабдят с маски и считаме, че от четвъртък маските на открито ще бъдат задължителни за всички. Това заяви в Ловеч здравният министър Костадин Ангелов, предаде БГНЕС.

Целта ни е броят на заразените българи да бъде намален, за да може по-малко от тях да бъдат приемани в болници и по-малко да умират, добави Ангелов.

В Ловешка област 6 болници са ангажирани с лечение на COVID симптоматика. Две са основните болници активно участващи при лечение на пациенти с COVID – в Ловеч и болницата в Троян. Там има достатъчно свободни легла. Учебният процес ще продължи присъствено в училищата в Ловеч.

Мерките са еднакви за всички. Маските ще са задължителни до края на ноември ако ситуацията е такава, каквато е сега.

Моята заповед утре ще бъде със срок края на ноември. Министър Каракачанов се е самоизолирал в деня, в който е разбрал, че е бил контактен с положителен на коронавирус, именно в неделя. Днес стана ясно, че командирът на ВВС ген. Димитър Петров е положителен на коронавирус.

Президентът Радев ще бъде поставен под карантина, защото е бил контактен, каза още Ангелов.

Източник: http://bgnesagency.com/

Може да харесате още...