Възраждане във Видин сигнализира за опасна сграда

СНИМКА: МСНЮЗ
СНИМКА: МСНЮЗ
Сподели в социалните мрежи:

Граждани се обърнаха към Възраждане Видин с молба за съдействие относно рушаща се сграда, съобщиха от структурата в града.

Покривът на жилищна кооперация, която се намира в началото ул. „Княз Александър Батенберг“ в близост до Речна гара, се руши.
Представители на Възраждане Видин с опит в областта на строителството реагираха изключително бързо и веднага направиха оглед на сградата. Като резултат от него се установи опасно провисване на ъгловата част на покрива и опасност от срутване. Част от водосточните тръби също не са в добро състояние, запълнени са с кал и в тях са поникнали тревисти растения.
Към момента състоянието на покрива и водосточните тръби представляват опасност за преминаващите граждани. Предвид предстоящия есенно – зимен период и вероятността от валежи и снеговалежи през него, е необходимо да се предприемат действия по обезопасяването на района. Към момента опасният участък не е обезопасен, което повишава риска от инциденти.
На 20 октомври 2020 г. с оглед на предотвратяването на инциденти и с намерение да осигурим безопасна среда както за живущите в сградата, така и за всички преминаващи през мястото, подадохме сигнал към Община Видин. В него предлагаме периметърът да се обезопаси и да бъдат предприети нужните действия, да се установи контакт със собствениците и да се извършат необходимите ремонтни дейности.
Надяваме се на навременна реакция от страна на общинските служители, с oглед предотвратяването на инциденти. След като получим отговор от тях ще го направим публично достояние за гражданите.
Ние от Възраждане Видин сме категорични, че животът и здравето на гражданите и гостите на Видин са приоритет. Градската среда е споделена отговорност на всички – от общинския служител до гражданина, който сам решава как да остъкли балкона си, да надстрои гаража си или дали да поправи покрива си. Обръщаме внимание на Община Видин, че наблюдението и анализа на градската среда са от особена важност за нейната безопасност.

Източник: Пресцентър на „Възраждане“

Може да харесате още...