Кметът на Видин връчи грамоти и почетни плакети на лекоатлетки от СК „Радуканови“

Сподели в социалните мрежи:

Ивайла Мишина и Рая Пламенова бяла наградени за спечелените от тях златни медали на Европейските атлетически игри за деца до 16 години, проведени в град Бърно (Чехия). Отличията се връчват по повод Духовния празник на Видин – Димитровден, а на събитието присъстваха заместник-кметът на Общината Борислава Борисова и председателят на Управителния съвет на Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ и треньор Мирослав Радуканов.
При поднасянето на отличията д-р Цветан Ценков заяви:

„В навечерието на Духовния празник на Видин сме длъжни да засвидетелстваме нашето възхищение и огромна благодарност за вашите постижения на това голямо състезание, където достойно сте представили не само Родината, но и нашия прекрасен град“.

На спортния форум в Бърно Ивайла Мишина е спечелила златен медал на скок дължина при момичета 2008 г., с постижение 4,78 м, а Рая Пламенова е завършила на първо място на скок дължина при момичета 2009 г., с постижение 4,52 м. Мирослав Радуканов разказа, че състезанието в Чехия е протекло при много силна конкуренция (общо над 1300 състезатели от 20 европейски държави). На този фон успехът на възпитаничките му показва, че се работи в правилната посока. Той благодари на Общината за подкрепата, а кметът увери, че това ще продължи и занапред.
Д-р Ценков съобщи, че Общината очаква финансиране от Министерството на младежта и спорта за основен ремонт на лекоатлетическата писта, така че клубът ще има още по-добри условия за тренировки. Той пожела на Ивайла и Рая здраве и успехи и ги призова винаги да носят Видин в сърцата си.

Източник: Община Видин

Може да харесате още...