Новини

В Бяла Слатина спряха масовите мероприятия заради Ковид-19

Сподели в социалните мрежи

Общинският щаб за борба с коронавируса в Бяла Слатина на проведеното във вторник заседание, взе решение за ограничаване на събиранията и масовите празненства на територията на общината. Така, считано от днес, 22 октомври, се забраняват всички събирания на повече от дванадесет човека на открито или в закрити помещения.

Също така въз основа на това решение и след съгласуване с РУО Враца, директорите на училищата от община Бяла Слатина ще могат да въвеждат онлайн обучение ако това се налага.
Първото училище което ще се възползва от тази мярка е СУ „Васил Левски“. Там има установен случай на заразата в един от класовете. За уточнение на учениците и родителите, дистанционното обучение ще бъде въведено само за конкретния клас, а не за цялото училище.

Преустановява се и дейността на пенсионерските клубове и клуба на инвалида, тъй като възрастните хора и хората с хронични и други заболявания са сред най- уязвимите групи.

Управителят на белослатинската болница- Николай Димов, съобщи, че лечебното заведение е подготвено, но за момента разполага само с десет места в инфекциозното отделение. Това е три пъти по-малко от разписаните му тридесет, при спешна нужда.

Започват и масовите проверки от страна на полицията в Бяла Слатина за изпълнение на Заповедта на щаба.
Кметът на община Бяла Слатина инж. Иво Цветков апелира към всички жители на общината да спазват противоепидемичните мерки и да проявяват самодисциплина, за да бъде успешна превенцията срещу коварното заболяване.

„Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. За да опазим нашето и на близките ни здраве“- апелира още инж. Цветков.

Източник: Община Бяла Слатина


Сподели в социалните мрежи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *