В Монтанско намериха незаконно притежавани оръжия и културно-исторически ценности

Сподели в социалните мрежи:

От МВР- Монтана съобщиха, че вчера между 07,00 ч. и 19,00 ч. на територията на общ. Вършец е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност под наблюдението на Прокуратурата.

В операцията са участвали служители на РУ Вършец, ЗЖУ Монтана и 2-ма служители с едно служебно куче от сектор „Зоо полиция и Кинология“ при отдел „Охранителна полиция” – ГДНП, група Берковица към МВР.

В хода на акцията са извършени проверки на 7 адреса, 35 лица и 31 МПС и са образувани 2 досъдебни производства по чл. 339, ал. 1 от НК, досъдебно производство по чл. 278, ал. 1 от НК и заявителски материал по чл. 235, ал. 1 от НК.

Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са иззети при претърсвания в два частни дома в гр. Вършец и с. Долна Бела Речка, обитавани от 60-годишен и 63-годишен вършечки жители. От къща във Вършец полицейските екипи са иззели едноцевна гладкоцевна пушка и 23 боеприпаса, а от къща в с. Долна Бела Речка – две пневматични пушки и едноцевна гладкоцевна пушка.

След получена информация и извършено претърсване в жилището на 76-годишна жителка на Вършец, където са открити и иззети множество предмети, наподобяващи културно-исторически ценности – около 50 патинирани метални предмета с форма на монети и такива пробити в единия край, предмети с форми на върхове на стрели, игли, метални пръстени с различен диаметър, гривни, част от накит, както и 16 керамични фрагмента с неправилна форма и наподобяващи старинна лампа, 7 халосни боеприпаса, кал. 7,62 мм.

Източник: МВР-Монтана

Може да харесате още...