Община Мездра инвестира близо 1 млн. лв. в ремонти

Сподели в социалните мрежи:

В ход е ремонт на 23 улици в 19 населени места, на един общински път и на една спортна площадка в община Мездра. 25-те обекта са заложени в Инвестиционната програма на Общината за 2020 г. по предложение на кметовете и кметските наместници на съответните населени места.

За тяхното изпълнение Община Мездра ще инвестира приблизително 970 000 лева – целева субсидия от държавата за капиталови разходи и собствени средства.

Ще бъдат реконструирани три улици в гр. Мездра – „Искър“, „Петко Каравелов“ и в района на пазара, по две в с. Горна Кремена („Батак“ и „Партизанска“) и в с. Руска Бела („Георги Димитров“ и „Христо Ботев“), и по една в селата Боденец („Дружба“), Върбешница („Лозенец“), Горна Бешовица (ремонт на пътя за гробищния парк), Долна Кремена („Любен Каравелов“), Дърманци („Георги Бенковски“), Елисейна („Йордан Куртев“), Игнатица („Васил Левски“), Кален („Девети септември“), Крапец („Искър“), Крета (“Лалю Ширков“), Лик („Васил Левски“), Лютидол („Иван Йорданов“), Очиндол („Александър Стамболийски“), Ребърково („Камен Вачков“), Старо село („Девети септември“) и Типченица (Св. св. Кирил и Методий“).

Строително-монтажните работи включват почистване на уличното платно от кал и наноси, фрезоване на асфалтовата настилка, доставка и полагане на трошенокаменна настилка, на битумен разлив и асфалтобетон, а на места – направа на изкопи, канавки, бетониране, полагане на бетонови бордюри и др.

Същевременно цялостно вече са преасфалтирани пет участъка от IV-класния общински път VRC1084 Боденец – Върбешница с обща дължина 885 м и ширина от 5.80 до 6.50 м. Предстои да бъде ремонтирана и спортната площадка в с. Царевец.
Изпълнители на обществената поръчка, която е разделена в три обособени позиции, са ДЗЗД „Искър 2020“ и „Гарант-90-Цонев и Сие“ ООД – Враца.

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Може да харесате още...