Патронен празник в видинската езикова гимназия „Йордан Радичков“

Сподели в социалните мрежи:

Заместник-кметът на Община Видин по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова бе гост на тържеството. Тя поднесе своите благопожелания на колектива на учебното заведение и на всички ученици и прочете поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков.

„Видинската езикова гимназия е училище, което заслужено се нарежда сред елитните учебни заведения не само във Видин, но и в страната. „Трудните уроци са по-мъдри и по-благодарни за човека от лесните“, е казал някога Вашият патрон – майсторът на краткия разказ Йордан Радичков. Продължавайте да преподавате на възпитаниците на училището трудните уроци, научете ги упорито да отстояват целите си и да преследват мечтите си, вдъхновете ги да разперят криле, но и никога да не забравят къде са техните корени“ – пише в адреса.

На церемонията бяха връчени награди на учениците, класирали се на призови места в проведения по случай патронния празник училищен конкурс за стихотворение, есе, разказ или рисунка по цитат от творчеството на Йордан Радичков.

Десислава Тодорова връчи сертификати на Кеймбридж на учениците, успешно положили необходимия изпит. Отличени бяха и възпитаници на гимназията с високи постижения през миналата учебна година. Грамоти получиха и преподаватели – в знак на признателност за всеотдайната им работа през изпълнената с предизвикателства 2019/2020 учебна година.

Преди тържеството заместник-кметът се запозна с ремонтните дейности, които в момента се извършват на третия етаж на училището. Там се обзавеждат също и модерни кабинети по биология, физика и химия, оборудва се модерна лаборатория за провеждане на практика.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...