Кметът на Видин разгледа Занаятчийския базар във Видин

Сподели в социалните мрежи:

Изложението на изделия на майстори-занаятчии се провежда до музей „Конака“. Идеята е то да се организира в последната събота на всеки месец, но октомврийското издание бе изтеглено по-рано, тъй като е посветено на Духовния празник на Видин – Димитровден.

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, председателят на Общинския съвет (ОбС) Генади Велков и заместник-кметът Борислава Борисова също разгледаха пъстрите щандове със сувенири от естествени материали, картини, дърворезби, бродерии и др. Занаятчийският базар предлага нещо интересно и за най-малките жители на Видин – те имат възможност да се включат в Детска работилница „Да се подготвим за Хелоуин“ и да изработят маски, хартиени кошнички и кутийки и др.

Интересът към базара се увеличава – в първото му издание участваха 14 майстори, а сега вече 25 са местните занаятчии, които показват своите изделия. Те споделиха пред д-р Ценков, че приветстват идеята за обособяване на такова място за тях в града. Кметът обясни, че намерението на Общината е да се направи един модерен общински пазар,
където както производителите на земеделска продукция, така и занаятчиите да могат да предлагат стоката си.

„Освен това помещенията, които са в капиите, възнамеряваме да ги ремонтираме – надявам се да успеем да направим това до година-две и занаятчиите да можете да ги наемете, а хората да знаят, че оттам могат да си купят изделия на видински майстори“, каза д-р Ценков в разговорите си с местните занаятчии.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...