34 лица от община Мездра са диагностицирани с COVID-19, под карантина са 54

Сподели в социалните мрежи:

34 лица с настоящ адрес в община Мездра са диагностицирани с коронавирусна инфекция.

Това показват данните към 27.10.2020 г. от Националната информационна система „Регистър на поставените под карантина лица COVID-19”, администрирана от Министерство на здравеопазването.

31 от тях се намират под домашно лечение, а останалите 3-ма са поставени в изолация в лечебни заведения за болнична помощ.

Разпределението им по населени места е следното: гр. Мездра – 27 активни случаи (26 под домашно лечение и 1 настанен в болница), с. Зверино – 3 случаи (2-ма под домашно лечение и 1 в болница), с. Лютидол – 1 случай (в болница), с. Боденец, с. Лютиброд и с. Моравица – по 1 случай (и тримата под домашно лечение).

Най-невръстните заразени са деца на 3 и на 4 годинки, а най-възрастният – жена на 86 години.

Броят на контактните лица на диагностицирани с COVID-19, които понастоящем се намират под задължителна 10-дневна карантина в домашни условия, е 20.

Общият брой на лицата в община Мездра с положителен PCR тест от началото на пандемията е 70. Половината от тях – 35, са излекувани. Починали са двама души.

Във връзка с регистрираното драстично увеличение на броя на заразените лица от CОVID-19 в Република България и с цел ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция на територията на общината, Общинският оперативен щаб към Община Мездра призовава гражданите да спазват стриктно въведените противоепидемични мерки, да ограничат социалните си контакти и да бъдат отговорни както към своето собствено здраве, така и към това на близките си и на всички останали хора!

Източник: Община Мездра

Може да харесате още...