Вече има осъдени за нарушаване на наложената им карантина

Сподели в социалните мрежи:

Поставените под карантина вече са над 33 хил. души у нас, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

След издаване на протокола за карантиниране, регионалните здравни инспекции ги въвеждат в информационен масив, администриран от тях, а по защитени канали тази информация достига до МВР, за да могат органите на реда да осъществяват необходимите проверки и контрол, обясни министър Терзийски.

„От началото на пандемията от COVID-19 до настоящия момент над 310 хил. са били поставени под карантина. Ежедневно една от дейностите на полицейските служители е проверката на лицата за това как те изпълняват разпоредените карантинни мерки“

, обясни вътрешният министър.

А статистиката за съдебния контрол върху мерките. От 13 март тази година, когато за първи път влезе в сила извънредното положение в страната, са образувани над 3 100 досъдебни производства, а над 500 са постановените присъди до този момент. Основните наказания по тях са пробация, глоба и условно лишаване от свобода, но има и такива, които са с ефективно лишаване от свобода.

„Заедно с органите на здравните власти продължаваме ефективно работа с една единствена цел – да не допускаме разрастването на тази болест“

, увери Христо Терзийски.

У нас от началото на епидемията общо 23 491 души са със съставени актове за нарушения на мерките. От тях за неносене на предпазна маска в задължителните за това случаи са 18 197.

Източник:/БГНЕС

Може да харесате още...