Видин Новините МС ТОП Новини

Започна традиционната акция „Зима“ на МВР (видео)

Сподели в социалните мрежи:

Тази година акцията ще премине в три етапа, съобщи комисар Петър Петров, началник отдел „Охранителна полиция“ в МВР-Видин.

Акция „Зима“ ще се проведе от 1 до 30 ноември. През целия месец в област Видин ще има засилени проверки и тематични специализирани операции.

От 1 до 10 ноември – Кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата”, насочена към водачите на пътни превозни средства – велосипеди и превозни средства с животинска тяга.

От 11 до 20 ноември – Кампания „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя”, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците.

От 21 до 30 ноември – Кампания ”Безопасно шофиране през зимата”, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на ППС и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Ежегодно, третата неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Решението за това е на Генералната асамблея на ООН. Календарният ден за възпоменание тази година е 15 ноември.

Общата статистика за област Видин – за времето от 1 януари до 30 октомври т.г., отчита общо 280 пътнотранспортни произшествия с 14 жертви и 104 ранени лица. За същия период на 2019 г. са настъпили 351 катастрофи с 4 жертви и 75 ранени.
В хода на извършените проверки през 10-те месеца на настоящата календарна година за констатираните нарушения по пътищата в областта са съставени 2743 акта и 20645 фиша.

Подробности за хода на акция „Зима“, обстановката по безопасност на движение и пътнотранспортния травматизъм в област Видин, представиха пред журналисти комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и главен инспектор Владимир Герасимов – началник на видинския сектор „Пътна полиция“.
Николай Николов – управител на СБА-клон Видин съобщи, че от 2 до 13 ноември шофьорите от региона могат да проверят безплатно техническото състояние на своя автомобил в пунктовете на СБА във Видин и Белоградчик.

ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИТЕ…