Днес започва делото за жестокост убийството на Андреа от Галиче

Сподели в социалните мрежи:

Около 30 души протестират мълчаливо пред съда във Враца. Протестът е организиран от граждани, приятели и близки на Андреа, които настояват за максимална присъда на зловещия убиец.

Започна първото заседание на състав на Врачанския окръжен съд по наказателното дело за убийството на Андреа Руменова от село Галиче, а подсъдим е непълнолетният Аксел Олеков от същото село.

Подсъдимият е изправен пред съда с повдигнати четири обвинения, като най-тежкото е умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това престъпление е извършено, за да бъде прикрито друго- изнасилване. Според обвинението, въпреки непълнолетието си Аксел е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Той се опитал да прикрие извършените престъпления.

Делото бе насрочено за 2 и 3 ноември, след като Софийският апелативен съд остави без разглеждане жалбата на защитата на подсъдимия с искане съдебното следствие да се води по съкратена процедура. В двата дни съдът трябва да разпита общо 24 свидетели и 9 вещи лица.

Днес преди съдебното заседание близки, приятели и съученици на Андреа се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата във Враца, за да подкрепят нейните родители и роднини. Протестиращите настояват за най-тежкото наказание за подсъдимия за убийството на момичето- доживотен затвор. Заради ненавършеното пълнолетие при извършване на тежките престъпления, в които е обвинен, Аксел може да получи присъда максимално до 18 години „лишаване от свобода“.

Източник: ДАРИК

Може да харесате още...