Община Видин кандидатства в Националния конкурс „Сграда на годината 2020“

Сподели в социалните мрежи:

Обектите, с които се кандидатства, са четири: Общински драматичен театър „Вида“, СУ „Цар Симеон Велики“, ППМГ „Екзарх Антим I“, които са в категория „Социална инфраструктура: сгради култура, образование и спорт“ и Централна пешеходна зона – в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“.

Основни акценти в критериите за оценяване са: инвестиционни характеристики на сгра¬дата и принос към обществото и град¬ската среда; архитектура, дизайн, функционалност; строителство, енергийна ефективност и технологични показатели.

Националният конкурс „Сграда на годината“ се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министер¬ството на регионалното развитие и благоустройство¬то. Той е учреден през 2002 година и е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителство¬то и архитектурата в България. Неговата цел е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти и такива, свързани с развитието на градовете през съответната година в България. Церемонията по награждаването на отличените сгради се провежда по традиция през месец декември.

Участниците в реализацията на всяка отличена сграда – инвеститор, архитект и строител, получават статуетка и грамота, както и правото да използват логото на „Сграда на годината“ при популяризиране на наградата.
Всяка сграда – кандидатура в конкурса, участва в онлайн гласуването (на сайта: www.buildingoftheyear.bg) за наградата „Сграда на публиката 2020“, което ще протече от 1 до 14 декември 2020 г. с еднократен вот за всяко гласуване.

Местната институция е сред първите, подали документи за участие в престижния конкурс.

Източник: Община Видин

Може да харесате още...