Електронната комуникация с НАП спестява време, средства и е сигурно предпазно средство по време на епидемична обстановка

Сподели в социалните мрежи:

Предвид усложнената и динамична обстановка в страната, породена от COVID-19, офиса на Националната агенция за приходите в град Видин призовава своите клиенти да ползват възможностите за дистанционна комуникация и да посещават офиса на институцията само, когато е крайно необходимо и неотложно.

Електронните услуги на НАП са достъпни на адрес https://inetdec.nra.bg/ чрез персонален идентификационен код или електронен подпис. По електронен път бизнеса, самоосигуряващите се лица и гражданите може да подават всички видове данъчни и осигурителни декларации, може да получат всички видове удостоверения, необходими им пред други институции, може да се проверява и уточнява здравен статус, както и да се плащат текущи и просрочени задължения.

Персоналния идентификационен код се получава от всеки офис на НАП, напълно безплатно и в рамките на броени минути. За допълнително улеснение е предоставена възможност за заявяване на ПИК код с обаждане в Информационния център на НАП на 0700 18 700, на имейл: [email protected], по пощата и чрез Системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), която се поддържа от Държавна агенция „Електронно управление“. Тези допълнителни възможности спестяват време, необходимост от попълване на документи и ограничава присъствието в офисите само до получаването на кода.

Достъпът до сградата на офис на НАП Видин е строго контролиран, не се допускат клиенти без предпазни средства и
струпване на хора пред гишетата за обслужване, периодично се извършва дезинфекция на салона за обслужване и се спазват всички противоепидемични мерки, указани от Министерство на здравеопазването и Областния кризисен щаб.
Допълнителна информация за ползването на електронните услуги на НАП може да се получи в сайта на приходната агенция – www.nap.bg, на телефона на кол центъра – 0700 18 700, където обажданията се таксуват по тарифата на съответния оператор.

Източник: НАП

Може да харесате още...