От 1 януари лекарите, медицинските сестри и санитарите в лечебните заведения с ежемесечни допълнения към заплатите

Сподели в социалните мрежи:

Борисов предвижда ежемесечна подкрепа от 600 лв. към заплатите на лекарите, 360 лв. – на сестрите и 120 лв. – на санитарите

237 милиона лева ще бъдат осигурени за допълнителна постоянна месечна добавка в рамките на следващата година към индивидуалните възнаграждения на лекари, сестри и санитари. Новото предложение, разпоредено от премиера Борисов, предвижда ежемесечна подкрепа от 600 лв. към заплатите на лекарите, от 360 лв. – на сестрите и от 120 лв. – на санитарите. Мярката ще обхване 18 000 лекари, 20 000 професионалисти по здравни грижи и 12 000 санитари.

Новите предложения бяха утвърдени на работното съвещание на МС. Министърът на здравеопазването информира за решението при посещението си в Бургас и съобщи, че от утре в бургаската областна болница ще бъдат разкрити допълнителни 50 легла за лечение на пациенти с COVID-19. На територията на областта от днес функционира информационна система, осигуряваща свързаност между лечебните заведения и центъра за спешна медицинска помощ, която в реално време показва заетостта на леглата. С въвеждането на системата логистиката ще се подобри и гражданите ще имат по-бърз достъп до медицинска помощ.

Източник: Министерски Съвет

Може да харесате още...