Задържаха 103 600 къса цигари на Дунав мост 2 при Видин-Калафат

Сподели в социалните мрежи:

Митнически служители задържаха 103 600 къса (5180 кутии) цигари при проверки, извършени в периода от 14 октомври до 4 ноември т.г. в района на ГКПП Дунав мост 2 при Видин-Калафат. Това съобщават от Агенция „Митници“.

В три от тях тютюневите изделия са открити в тайници и фабрични кухини на микробуси, докато при четвърта проверка стекове с цигари са намерени в товарен автомобил под палети с друга стока.

Около 15,30 часа на 04.11.2020 г. митническите служители спират за проверка микробус „Ситроен“, напускащ страната. Инспекторите установяват, че по протежение на целия под на товарния отсек на превозното средство е изграден тайник. В него са открити 760 кутии цигари с български акцизен бандерол. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение за пренасяне на тютюневи изделия с търговски характер без нужния придружителен документ по ЗАДС.

Цигари с български бандерол са намерени и във фабричните кухини на микробус „Мерцедес“, спрян за проверка в района на Дунав мост II на 25.10.2020 г. Митническите служители изваждат 850 кутии цигари от кухините на превозното средство. На шофьора също е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Най-голямото количество цигари – 2390 кутии, митническите служители откриват при проверка на товарен автомобил „Скания“, извършена на 26.10.2020 г. Тютюневите изделия са намерени при физическа проверка под част от палетите и непосредствено зад челния борд на полуремаркето. Задържаните количества също са били с български бандерол. Още 1180 кутии цигари са задържани при други две проверки в лек автомобил и микробус, извършени в района на Дунав мост II.

Източник: Агенция „Митници“

Може да харесате още...