Коронавирусът в Испания: Разказ на българка в Мадрид (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

Иванка Телбишка от около 20 години живее в Мадрид. Работи във Финансов отдел на фирма за премествания Santa Fe Relocation.

От днес френските власти въвеждат максимална степен на тревога за зараза от коронавирус ,а това във Франция това означава затваряне на барове и ресторанти к забранява се събирането на повече от 10 души, забранени са и тържествата за сватби и други празнични мероприятия . Маските са задължителни на закрито, на места са в сила и допълнителни ограничителни мерки.

Маските също са задължителни на открито и в цяла Италия, с изключение на частните домове. Всички деца над шест години трябва да покриват устата и носа при придвижване в училищните сгради. Също така в някой провинции са въведени допълнителни ограничения, включително вечерен час от полунощ за барове и ресторанти, събиране до четири души на маса в заведение и до 20 на празненства и религиозни церемонии.

В Германия от 2 ноември до края на месеца важат нови по-строги ограничения. Очаква се положителният резултат от тях да бъде отчетен в статистиките с новозаразените след около 3 седмици. Според експертите, до тогава броят на новите случаи ще продължи да нараства. Но след това ще отбележи спад.

Британските депутати одобриха едномесечна карантина в страната по предложение на премиера Борис Джонсън.

Близо пет милиона жители на испанската столица Мадрид и 9 околни населени места отново са под карантина и могат да напускат квартала си само за ходене на работа, на училище или по здравословни причини.

Може да харесате още...