Осъдиха сводник от Горни Лом на 6 години затвор и 16 000 лева глоба

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Монтана произнесе присъда 6 години „Лишаване от свобода“ срещу С. А. С. за склоняване на непълнолетно момиче към употреба на наркотични вещества с цел проституиране.

Според обвинителния акт на Районна прокуратура – Монтана престъплението е било извършено в периода октомври 2017 – май 2018 г. в Монтана. Като използвал гостуването на 16 годишната В. В. Г. в дома на жената, с която живеел и приятелството й с доведените му дъщери, С. А. С. създал близки контакти с момичето, а после го принудил към употреба на наркотици, съвкупление и проституция.

За да въздейства на В. В. Г. С. А. С. използвал и закани и заплахи. След като изслуша свидетелите по делото и се запозна със събраните доказателства съдът призна 41 годишния мъж от село Горни Лом, Видинско, с основно образование, безработен и 18 пъти осъждан за виновен в склоняване на непълнолетно лице към употреба на наркотици и проституция с користна цел и при условията на опасен рецидив и го наказа с 6 години затвор, които да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Съдът наложи на подсъдимия и 16 000 лева глоба в полза на държавата. По настоящето дело, по дело от 2018 г. на РС – Монтана, по което С. А. С. е наказан с 1 година и 2 месеца затвор и 5 000 лева глоба за държане на високорискови наркотични вещества, както и дело на РС – Белоградчик от 2020 г. за управление на МПС под въздействие на наркотици, по което е получил присъда от 6 месеца затвор, съдът определи на подсъдимия едно общо наказание 6 години затвор при първоначален „строг“ режим и 16 000 лева глоба. С. А. С. бе осъден и да плати по сметка на ОД на МВР Монтана 411,16 лева разноски за вещо лице.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок пред ОС – Монтана.

Източник: ОКРЪЖЕН СЪД – МОНТАНА

Може да харесате още...