Полицейска операция по опазване на обществения ред в Монтана

Сподели в социалните мрежи:

От МВР- Монтана съобщиха, че вчера между 09,00 ч. и 17,30 ч. на територията на Участък Медковец 5 екипа от служители на местния полицейски участък и ЗЖУ Монтана са провели специализирана полицейска операция.

Операцията е по опазване на обществения ред, противодействие на конвенционалната престъпност и контрол по безопасност на движението.

По време на акцията са спазени противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на Ковид-19. Екипите са извършили проверки на 7 частни дома, 48 МПС с 61 лица, съставени са 2 акта по Кодекса за застраховане и са разкрити 2 престъпления – незаконно съхранение на дървесина и кражба на телевизор.

При проверка в частен дом в с. Медковец, собственост на 26-годишен местен жител, са намерени и иззети незаконни 5 пр. куб.м. дъбова дървесина. На притежателя е съставен акт по Закона за горите.

При проверка в частен дом в с. Сливовик е открит телевизор, откраднат преди седмица от друг частен дом в селото. Като извършител на престъплението е уличен малолетен местен жител.
По случаите са образувани заявителски материали.

Източник: МВР-Монтана

Може да харесате още...