Видин ТОП Новини

24 екипажа в стартовия списък за Ралиспринт „Вида 2020“

Сподели в социалните мрежи:

Организатори на международното автомобилно състезание, което е и III-ти кръг от националния шампионат, са Община Видин и АСК „Жико Моторспорт“. То се провежда без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.
Днес на сцената на летния театър в крепостта „Баба Вида“ се проведе пресконференция във връзка с откриването на ралиспринта, в която участие взе и заместник-кметът на Общината по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова.
Тя припомни, че престижното спортно събитие е приемник на някогашното рали „Вида“ – една хубава традиция, която Общината продължава. И отбеляза, че състезанието е включено в спортния календар на Видин и с всяка година популярността му се увеличава. Спазени са всички изисквания, за да се гарантира здравето и безопасността както на екипажите, така и на хората, ангажирани с организацията на ралиспринта, подчерта Борисова. „Тази година състезанието се провежда в по-различна ситуация – епидемична е обстановката и има издадена заповед спортните мероприятия да са без публика, с което ние се съобразяваме. Дезинфекция, дистанция, дисциплина – за това моля всички вас“, призова заместник-кметът.
Председателят на АСК „Жико Моторспорт“ Иван Иванов изказа благодарност към общинското ръководство, че въпреки сложната ситуация са взети всички мерки и състезанието ще се проведе. Той съобщи, че в стартовия списък за Ралиспринт „Вида 2020“ са записани общо 24 екипажа, включително по два от Румъния и от Сърбия. В пресконференцията участваха и някои от автомобилните пилоти, сред които и миналогодишният шампион Мирослав Ангелов – те споделиха задоволство от добре подготвеното трасе.
След пресконференцията от бившето военно поделение, където е организиран сервизният парк, състезателните автомобили потеглиха на почетна обиколка на град Видин. Утре (8 ноември) в 9:00 часа започва същинската надпревара.

Източник: Пресцентър