Мирослав Ангелов и Георги Гаджев са победителите в Ралиспринт „Вида 2020“

Сподели в социалните мрежи:

На церемонията, която се проведе на сцената на летния театър в крепостта „Баба Вида“, заместник-кметът на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова връчи отличията на екипажите, преодолели най-бързо четирите етапа на международното автомобилно състезание – III-ти кръг от националния шампионат. Това съобщиха от Община Видин.

Надпреварата бе организирана от Община Видин и АСК „Жико Моторспорт“. С оглед на епидемичната обстановка и разпоредените мерки, спортната проява премина без публика.

Първо място в генералното класиране на Ралиспринт „Вида 2020“ заеха миналогодишният шампион Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев, от АСК „Мегапорт“. На втора позиция се наредиха Антон Титов с навигатор Динко Георгиев, също от АСК „Мегапорт“, а трети станаха Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков, от СК „Автоцар Рали Сервиз“. Те си разделиха наградния фонд от 5000 лв., осигурен от Община Видин, като победителят в ралиспринта получи 2500 лв., а класиралите се на второ и трето място – съответно 1500 лв. и 1000 лв.

В отборното класиране първи стана АСК „Мегапорт“. На втора позиция се нареди „Старт М Криводол“, а трети стана видинският АСК „Жико Моторспорт“.

Специални награди – плакети за спомен от състезанието във Видин, бяха връчени на участниците от Сърбия и от Румъния. Плакет получи и Ивайло Здравков от АСК „Жико Моторспорт“, за когото това бе дебютно състезание.
След награждаването се състоя пресконференция, в която участваха заместник-кметът Борислава Борисова, председателят на АСК „Жико Моторспорт“ Иван Иванов и екипажите, заели призовите места в генералното класиране. Борисова сподели радостта си, че Ралиспринт „Вида 2020“ е преминал без инциденти. Тя поздрави за добре свършената работа всички, ангажирани с организацията на спортното мероприятие и благодари на институциите, съдействали за реализирането му.

„Благодаря и на почитателите на това състезание, които разбраха сериозността на епидемичната обстановка и се съобразиха с решението на Автомобилната федерация на България и Община Видин да го проведем без публика“, каза заместник-кметът.

На свой ред Иван Иванов изрази признателност към Общината. Пилотите и техните навигатори също благодариха на организаторите и дадоха много висока оценка на състезанието.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...