Иван Аспарухов: Благодаря за направеното дарение към МБАЛ – Мездра

hdr
Сподели в социалните мрежи:

МБАЛ – Мездра получи ценно дарение за нуждите на Хирургичното отделение

Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра получи като дарение универсална операционна маса. Новото медицинско оборудване ще бъде ползвано за нуждите на Хирургичното отделение в лечебното заведение.
Хидравличната операционна маса е с механично управление на движението на секциите и височината, както и с възможност за монтиране на ортопедична приставка. Тя разполага и със стандартна комплектация: анестезиологична рамка, странични подпори за тяло, подпори за рамене, подпори за ръце и кракодържатели тип „Гьопел“.

Дарението е направено от Мирослав Захариев – собственик на строителна фирма „ЛКС“ ООД, който по този начин изпълнява обещанието си, дадено от него преди една година, да работи в интерес на гражданите и за развитието на община Мездра.

От името на лечебното заведение дарението прие управителят на „МБАЛ – Мездра“ ЕООД д-р Соня Съботинова. Тя благодари на дарителя за полезната придобивка и сподели, че старата операционна маса е била изключително амортизирана, което затруднявало работата на специалистите.

„Нуждата от нова маса беше голяма, подчерта д-р Съботинова, това е удобство както за хирурзите, така и за пациентите и анестезиолозите.“

По този повод кметът на община Мездра Иван Аспарухов изпрати благодарствено писмо до Мирослав Захариев.

„Приемете моите най-искрени благодарности за направеното дарение към МБАЛ – Мездра, се казва в писмото. Позволете ми от името на всички граждани на община Мездра да изразя своята признателност за проявения жест на човечност и добротворство!“
„Благодарим Ви, че сте от истинските и достойни хора, които откликват на нуждите в изключително трудни за всички ни времена!

Искрено се надавам, че и в бъдеще ще получаваме Вашата подкрепа и съдействие, за да осигурим по-добра среда и условия за развитието на община Мездра.“

Източник: Пресцентър на Община Мездра

Може да харесате още...