Ледена пързалка във Видин

Сподели в социалните мрежи:

Монтажът й започна днес в пространството пред фонтана на Стамбол капия. Пързалката е с естествен лед, а размерът – 300 кв. м. Съгласно техническите изисквания, за да може да се замрази водата е необходимо минималната температура на околната среда да е под 15 градуса.

Съоръжението разполага със 120 чифта кънки за лед, които ще се дават под наем. То може да се използва както от деца, така и от възрастни. Атракцията ще радва видинчани през целия сезон – до края на месец февруари следващата година. За избора на място, където да бъде разположена пързалката, има конструктивно становище на външен експерт, че съоръжението е съобразено с изискванията на Закона за устройство на територията за временни и преместваеми обекти. Ледената пързалка и всички системи отговарят на европейските изисквания за безопасност и са в съответствие с екологичните норми.

Община Видин е сключила договор за наем на пързалката с фирма „АСТ Сервиз“ ЕООД, която е изградила над 30 подобни обекта в страната и е представител на AST Eis-und Solartechnik GmbH – Austria – най-големият производител в Европа на ледени пързалки. Наемът за ползване на съоръжението е в размер на 38 000 лв., а финансирането е със средства от бюджета на Община Видин и от дарение.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...