Шофьор, причинил смърт на пътя получи 2 години и 8 месеца ефективна присъда

Сподели в социалните мрежи:

Врачанският окръжен съд днес произнесе ефективна присъда спрямо подсъдимия Г. Ч. Той бе признат за виновен в това, че на 26.09.2019 г. между селата Люти дол и Ребърково, при управляване на лек автомобил „Сеат Ибиза“, е нарушил правилата за движение, като е управлявал със 122,7км/ч, при разрешени извън населеното място 90 км/ч, предприел е забранено изпреварване и е предизвикал катастрофа, при която по непредпазливост е причинил смъртта на 25-годишния Г. К. от София и средни телесни повреди на три лица, сред които две деца на 9 и 11 години.

Делото премина в едно заседание. По искане на подсъдимия и неговия защитник, което бе уважено от съда, то бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие – чл. 371 т. 2 от НПК, като подсъдимият призна всички факти от обстоятелствената част на обвинителния акт. За извършените престъпления съдът определи на Г. Ч. ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“, което редуцира с 1/3, заради съкратеното съдебно следствие, и го осъди на 2 години и 8 месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим. Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 4 години.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.

Източник: ОКРЪЖЕН СЪД – ВРАЦА

Може да харесате още...