Новините МС

Любопитно- Илюминатите или прародителите на днешните европейски лидери

Сподели в социалните мрежи:

Името означава „просветлен“ и се отнася до човек, който е бил просветен, или илюминиран, чрез получаването на познание от по- висш или езотеричен източник.

Някои вярват, че името идва от малка отцепила се група гностици в Испания, наречени „алумбрадос“ (просветени или илюминирани). Основана е от испанският йезуит Игнатий.

Алумбрадос учат на форма на гностицизъм, вярвайки, че човешкият дух може да постигне пряко познание от Бога.
Не е чудно, че испанската Инквизиция, която е въведена от Католическата църква, издава едикти срещу тази група.

Други вярват, че историята на илюминатите е много по стара. Името илюминати като, че ли е въведено през 1775 година от тайно общество, което е било основано от Вайсхаупт. Но то трябва да е съществувало от най- дълбока древност, и всъщност мистичните принадлежности под египетските пирамиди, езотеричната секта на Питагор, астролозите и математиците на Рим по времето на Домициан, Дома на мъдростта в Кайро, асасините, Спътниците на стареца от планината, тамплиерите, розенкройците като, че ли формират непрекъсната верига от висши връзки… под името илюминати.

Вайсхаупт, основателят на баварските илюминати е повлиян от стари философии и особено от един търговец, известен като Колмер- той е свързан с гностицизма. И двамата са потопени в езотеричното познание на Египет и Персия.

Макар някой да вярват, че името илюминати може да е възникнало в древните школи на Египет и Древна Гърция, то е описвало и ранните покръстени християни.
Първоначалните заявени цели на Ордена на илюминатите изглеждат доброжелателни. Те са противопоставяне на опити за прекратяване на суеверието, предразсъдъците, религиозното влияние над масите, злоупотребата с държавната влас и неравенството на половете. Други обаче възприемат Ордена като поклонници на Сатаната, които възнамеряват да доминират в света.

Вайсхаупт срещу Църквата и кралските особи, както и подкрепата му на равенството и справедливостта, някои изследователи смятат, че те са били протокомунистическа организация. Никой не знае със сигурност какви са техните цели.
По малко от шест души присъстват на първата среща на Ордена, но той бързо се разраства и само няколко години по- късно има братства по цяла Германия, Австрия, Франция, Италия и Швейцария. Много влиятелни мъже стават членове.

Видните мъже на Баварските илюминати са: Волфганг, Гьоте и много други.
Просто трябва да се знае, че това са най- образованите мислители на своето време и са прародителите на много от днешните европейски лидери, чийто кръвни линии проникват дълбоко в американското общество.