Монтанският съд осъди на 2 години затвор безработен, който откраднал със сила кола на пътя

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия А.К. Т. за наказание 2 години „Лишаване от свобода“ за отнемане на чуждо превозно средство.

На 6 януари 2018г. около 4:30 часа на пътя между селата Вирове и Габровница, област Монтана, А. К. Т. – със средно образование, безработен и 19 пъти осъждан, противозаконно отнел лек автомобил „Фолксваген Голф“ на стойност 570 лева от владението на собственика му П. И. А. от село Габровница, без неговото съгласие, с намерение да го ползва, като за отнемането била употребена сила – подсъдимият издърпал насила собственика от шофьорското място. За престъплението Наказателният кодекс предвижда от 3 до 12 години затвор. Пред съда подсъдимият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за две години „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „Строг” режим и наказание „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 2 години. Причинените имуществени вреди са възстановени. Съдът възложи на подсъдимия и да заплати 128 лева – разноски по делото за експертиза, в полза на ОД на МВР – Монтана.

Определението е окончателно.

В същото заседание съдът групира наказанията на А. К. Т. по приключилото вече дело и присъда по наказателно дело от 2020 г. на Софийски районен съд, влязла в сила на 23 юни 2020 г., с която на лицето е наложено наказание четири месеца „Лишаване от свобода“, чието ефективно изтърпяване е определено при първоначален „Строг“ режим. Съдът наложи на А. К. Т. едно общо наказание – 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг” режим, към което присъедини и „Лишаване от право да управлява МПС” за срок от 2 години.

Определението подлежи на обжалване или протестиране в 15- дневен срок пред Окръжен съд Монтана.

Източник: ОКРЪЖЕН СЪД- МОНТАНА

Може да харесате още...