Видин Новини

От 14 до 16 часа ще се премести пазаруването на пенсионерите при студено време

Сподели в социалните мрежи:

Ако дойде студ, стане поледица и падне мъгла, то ще се пристъпи към преместване на зеления коридор за пазаруване на пенсионерите следобед.

Това обяви здравния министър.

Сегашната ограничителна мярка от 8 до 10 сутринта за хората над 65 години подлежи на тестване в момента и в крачка ще се изчистят недостатъците й.

Ограничителната мярка е въведена, „защото те са най-уязвимите. Те са тези, които са най-дисциплинираните и най-много се пазят. Когато сложим двете мерки една върху друга – маските, нещо което те фанатично пазят, и като сложим зеления коридор за пазаруване, те ще бъдат защитени, аргументира се проф. Ангелов.

Ако времето стане лошо, този час ще бъде преместен следобед,

обеща той.

„Ако видим, че е необходимо да бъде разширен диапазонът, той ще бъде разширен. Има различни мнения – едни казват, че спят до 10, други казват, че от 2 до 4 си почиват, трети казват, че предпочитат да е сутрин. Има хора, които ходят на работа, те пък настояват да ходят в това време по магазините. Мерките затова са ограничителни, защото лишават от дадена свобода, от свобода на придвижване. Те имат само медицински цели. Със сигурност ще има български граждани, които ще бъдат затруднени“,

предупреди здравният министър.

Източник: ДАРИК