Поздравление и подарък за 75-годишнината на Русенския университет „Ангел Кънчев“

Сподели в социалните мрежи:

Във връзка с юбилея кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков изпрати поздравителен адрес до чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, ректор на висшето учебно заведение. Това съобщиха от Община Видин.

В него се отправят сърдечни поздрави към цялото ръководство, преподавателския екип и всички студенти. „Аз и моите съграждани се гордеем, че във Видин бе изграден филиал на Русенския университет и тази година успешно се дипломираха възпитаниците от първия випуск.

Затова с радост заедно споделяме хубавия празник. Пожелавам на Вас и Вашите колеги да продължавате добрата работа за издигане престижа на учебното заведение, да предлагате нови възможности за обучение и иновации и да запазите достойното място в образователната система на страната ни“ – пише в адреса.

Община Видин изпрати по случай 75-годишнината подарък – картина, на която е изобразен символът на града, крепостта „Баба Вида“. В посланието към нея се отбелязва, че този юбилей е празник за всички граждани на Видин, защото двехилядолетният ни град също е част от семейството на това авторитетно висше учебно заведение.

В празничния календар за 2020 година Русенският университет организира повече от 100 общоуниверситетски и факултетски инициативи, които се реализират при спазване на мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19.

Академичната среда и възможностите за високотехнологични решения позволяват провеждане на събития в разнообразен формат, включително и във виртуален. На празничната дата 12 ноември, от 16.00 ч. започва тържествено събрание в Канев център на учебното заведение, с присъствието на ограничен брой представители на ръководния състав на университета и официални гости.

То ще бъде излъчено в реално време в YouTube https://www.youtube.com/channel/UCY0jkBqqndrEPwt4s64wWIw ) канала на Русенския университет.

Източник: Пресцентър на Община Видин

Може да харесате още...