Министър Ангелов: Няма недостиг на медикаменти на национално ниво

Сподели в социалните мрежи:

Няма недостиг на медикаменти на национално ниво, има временна липса на някои хранителни добавки, които се използват за профилактика и за увеличаване на имунитета.

Това е установил при проверка в аптеките здравният министър, който отново апелира хората да не се презапасяват с медикаменти. Ангелов увери, че градовете, в които все още не са доставени допълнителните количества нискомолекулярен хепарин, до края на утрешния ден ще ги получат в аптеките, посочени в списъка на интернет страниците на Изпълнителната агенция по лекарствата и Министерството на здравеопазването.

По повод съобщението на прокуратурата, че трябва да се направят специални проверки за евентуален недостиг, министър Ангелов отговори, че този ход е свързан с възможността на някои фирми, които ще бъдат проверени, за реекспорт на тези лекарства от територията на страната.

Здравният министър даде обяснения за новите часови коридори, през които в хранителните магазини и в аптеките ще могат да пазаруват само лица на и над 65 години. Идеята на тази мярка е да се получи максимален медицински резултат, но и да не се създава голям дискомфорт на хората.

„Смятам, че часовете, които сме сложили, за да пазаруват спокойно хората на и над 65 години в хранителните магазини и аптеките, са най-добрите за тях, но те могат да ги посещават по всяко време“, поясни министър Ангелов.

Източник: https://coronavirus.bg/bg/news/830

Може да харесате още...