Полицията атакува незаконния дърводобив с акции във Видинско

Сподели в социалните мрежи:

Общо 16,5 кубика немаркирана дървесина установили полицейски служители при проверки, извършени в региона на 12 ноември. съобщиха от ОД на МВР-Видин.

В землището на Арчар униформени засекли три конски каруци, натоварени с общо три кубика цер без контролна горска марка и без превозен билет. Горски служители иззели дървесината и пътните превозни средства, а на трима жители на селото съставили актове по Закона за горите.

В землището на Генерал Мариново, около 13 часа служителите на реда спрели за проверка два товарни автомобила „ГАЗ“. В единия – управляван от 41-годишен от Димово, установили шест кубика немаркирани дърва. В другия автомобил, шофиран от 32-годишен от с. Рабиша, били натоварени 6,5 кубика дърва.

Последвалата справка изяснила, че мъжът шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние.

По случаите в РУ-Видин са заведени две преписки, образувано е и досъдебно производство по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

Източник: Пресцентър на ОД на МВР-Видин.

Може да харесате още...