ЧЕЗ пое сметките за ток на семейства с деца в риск във Видин, Враца, Плевен, София

Сподели в социалните мрежи:

ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“ стартираха през май т.г. „Заедно можем всичко“ – кампания за подпомагане на уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия от COVID-19 пандемията.

В рамките на кампанията ЧЕЗ пое разходите за електроенергия на семействата в областите Видин, Враца, Плевен, София област и столицата. С любезното съдействие на голяма верига магазини, вече са доставени и монтирани нови битови електроуреди в тези домакинства.

Допълнителна благотворителна акция сред служителите на ЧЕЗ в България ще осигури на семействата дрехи, обувки, обзавеждане, училищни пособия и коледни подаръци за децата.

Кампанията „Заедно можем всичко“ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. За 15 години, откакто ЧЕЗ работи в България, компанията е инвестирала над 70 милиона лева в енергийна ефективност и проекти в полза на обществото.

От 12 години „Надежда и домове за децата – клон България“ работи с уязвими семейства в страната чрез прилагане на модела на активна семейна подкрепа за преодоляване на семейни кризи с цел подобряване благосъстоянието и намаляване на риска от изоставяне на деца.

Източник: ЧЕЗ

Може да харесате още...