Полицейска акция в Монтана разкри седем престъпления

Сподели в социалните мрежи:

В Монтанско проведоха специализирана полицейска операция по опазване на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност на територията на Участък Огоста, обслужващ селата на община Монтана. В операцията са участвали екипи на РУ Монтана и ЗЖУ Монтана.

В хода на акцията са разкрити 7 престъпления – три домови кражби в селата Вирове, Долно Белотинци и Габровница, транспортиране на незаконна дървесина и управление на нерегистриран лек автомобил в с. Долно Белотинци.

Полицейските служители установили четирима непълнолетни, извършили самостоятелно или в съучастие кражби на вещи, мобилен телефон и пари от 3 къщи в селата Долно Белотинци и Габровница, като част от откраднатите вещи са открити.

Установени са 3-ма жители на с. Вирове и Долно Белотинци, транспортирали незаконна дървесина – двама с каруци, а един с лек автомобил „Фолксваген Голф”, който не бил регистриран по законния ред.
По време на извършения контрол по безопасност на движението са проверени 124 МПС, 141 лица и са съставени 6 акта по ЗДвП.

Извършени са още превантивни беседи с 14 лица от криминалния контингент и са проверени 16 обекта.

Източник: МВР- Монтана

Може да харесате още...