Сърбия затяга мерките в борбата с COVID-19

Сподели в социалните мрежи:

Сърбия затегна ограничителните мерки в рамките на борбата с коронавируса.
От днес в продължение на най-малко десет дни ще бъдат в сила ограничения, които предвиждат по-кратко работно време на определени търговски обекти, пише белградският ежедневник Blic.

Ресторанти, кафенета, барове, клубове, търговски центрове, театри, кина и други културни институции, както и организатори на специални и класически хазартни игри, ще работят до 18:00 часа.

Магазините и другите търговски обекти ще работят до 21 часа.

Аптеките, бензиностанциите и заведенията, които доставят храна по домовете, могат да работят без ограничения.

„Всички магазини, които не се намират в търговски центрове, като бутиците на белградската улица „Кнез Михайлова“ или фризьорите в квартала, но и много майстори, ще могат да работят, както в предишното решение, до 21 часа“

Предписана е и мярка за забрана на публични събирания на закрито и на открито на повече от пет души, с изключение на работните места, училищата и магазините, които отговарят на условията за физическа дистанция според квадратурата на сградата – един човек на 4 квадратни метра.

Транспортът в градските автобуси е ограничен до половината от общия капацитет, а от днес в Белград ще бъдат включени още 236 превозни средства.

Към днешна дата в Сърбия има 126 187 случая на зараза с коронавирус, починалите от началото на пандемията са 1237 души.

Източник: „Фокус“

Може да харесате още...