Заловиха извършителите на грабежа в казино в село Борован, оказаха се непълнолетни

Сподели в социалните мрежи:

От МВР- Враца съобщават, че на 22.11.2020г., в 00.50ч. в РУ-Бяла Слатина е получено съобщение за извършен грабеж в игралната зала в село Борован, обл.Враца.

Две лица с маски на главите заплашили крупието с пистолет и го принудили да отвори касата, от която взели всичките налични пари.

След бързи издирвателни мероприятия проведени от служители на РУ Бяла Слатина, криминалисти от ОД МВР Враца и колегите им от сектор „Грабежи“ при ГД“ Национална полиция“, в рамките на две денонощия са установени и задържани извършителите.

Оказало се, че са двама жители на село Търнава, които са на 16 и 17 годишна възраст. Намерен и иззет е пистолета, с който е извършен грабежа. Оръжието е било заредено с патрон в цевта.

В жилище обитавано от единия от задържаните, са намерени и иззети още три пистолета и флоберкова пушка, боеприпаси от различен калибър, канабис, маски и ръкавици.
В хода на разследването е открита и иззета цялата открадната парична сума.

Двамата извършители на грабежа са разпита пред съдия. Образувано е досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК. Процесуално следствените действия са проведени под надзора на Районна прокуратура-гр.Бяла Слатина.

Източник: МВР- ВРАЦА
Снимка: МВР- ВРАЦА

Може да харесате още...