Митничари задържаха сръбски гражданин с канабис за над 75 000 лева

Сподели в социалните мрежи:

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 19.160 кг канабис в лек автомобил, излизащ от България през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници.

На 23 ноември около 19.00 часа на ГКПП Капитан Андреево пристига лек автомобил „Волво“ със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. Той пътувал сам от Сърбия през България за Турция. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“. При пролъчване с рентгенова апаратура и физически контрол, във фабрични кухини на автомобила са открити 39 вакумирани полиетиленови плика.

Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на канабис. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 19.160 кг и е на стойност 76 640 лева. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем Р.Д., на 28 г., сръбски гражданин, за това, че на 23.11.2020 г., през ГКПП – Капитан Андреево, общ. Свиленград, без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната, от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество – канабис, с общо бруто тегло 19,160 кг на обща стойност 76 640 лева, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини – престъпление по чл. 242 ал. 2 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Р.Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Източник: Агенция Митница

Може да харесате още...