Районната здравноосигурителна каса преведе средствата за здравноосигурителни плащания

Сподели в социалните мрежи:

Районната здравноосигурителна каса преведе общо 796 476лв. за болнична помощ, оказана на територията на област Видин през месец октомври. Това съобщиха от пресцентъра на РЗК.

Преведената сума за специализирана доболнична медицинска помощ, оказана през месец октомври, е 398 692лв. Районната здравноосигурителна каса преведе общо 355 401лв. на общопрактикуващите (личните) лекари, които практикуват на територията на област Видин. Размерът на средствата за медико-диагностична дейност е 114 051лв.
На областната многопрофилна болница за активно лечение са преведени още 98 647лв. – утвърдено увеличение на сумата за неблагоприятни условия по повод на обявената епидемична обстановка.

За оказаната през месец октомври медицинска помощ, вкл. за лекарствена терапия за домашно лечение, която се заплаща от Националната здравноосигурителна каса, на европейски граждани, които пребивават трайно на територията на област Видин или са използвали своята европейска здравноосигурителна карта за оказване на спешна или неотложна помощ, изплатени са общо 6 479лв.

На 18 ноември е извършен превод на средства от Районната здравноосигурителна каса към аптеките в област Видин, които имат договор за отпускане на лекарствени продукти, в общ размер – 532 936лв. Към този момент 22 аптеки на територията на областта отпускат лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни, които се заплащат от НЗОК. Извън областния град такива аптеки има в Белоградчик, Брегово и Градец.

Източник: Пресцентър на РЗК

Може да харесате още...