Частичен локдаун до 21-ви декември (Добро утро, Северозапад)

Сподели в социалните мрежи:

Удължават противоепидемичните мерки от 1 декември до 31 януари. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

Въвеждат се следните мерки: преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции, обучителни центрове, посещенията в детски градини и ясли, преустановява се провеждането на конгресни мероприятия, изложения в присъствена форма, както и провеждането на културни и развлекателни мероприятия.

Не се допуска организирането и провеждането на събранието на тържества от частен характер, преустановяват се всички спортни мероприятия, с изключение на международните състезания, всички спортни мероприятия за лица над 18-годишна възраст се провеждат без публика, преустановяват се посещенията във фитнес центровете, всички заведения за хранене и се допускат само доставки по домовете. Преустановяват се посещенията в игрални зали и казина, в моловете, с изключения магазините за хранителни стоки, зоомагазини, банки, дрогерии, застрахователни дружества.

Преустановява се провеждането на екскурзии с организиран транспорт. Мерките влизат в сила от петък. Всички институции от религиозен характер ще бъдат отворени за хората, парковете и градините също остават отворени. Не налагаме вечерен час в нито една сфера, няма и други строги мерки, увери здравният министър.

Може да харесате още...