Съдът в Монтана наказа с 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно студентка, държала незаконно наркотици

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Монтана одобри споразумение, постигнатото между Районна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемата А. П. В., за наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно заради незаконно държане на наркотични вещества с висока степен на риск.

На 6 септември 2020 г. служители на МВР спрели за проверка в Монтана, в района на ГПЧЕ „Петър Богдан“, 20 годишната А. П. В., която признала, че притежава забранени наркотични вещества.

При извършения в сградата на РПУ – Монтана обиск в чантата на А. П. В. били открити притежавани в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите 40,39 гр марихуана, 0, 86 гр амфетамини и електронна везна, всичко на стойност 232,44лева. По случая е било образувано досъдебно производство.

Пред съда А. П. В. – със средно образование, студентка в Нов Български университет, неосъждана, се призна за виновна и заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът отне в полза на държавата открити в А. П. В. наркотични вещества, които ще бъдат унищожени. А. П. В. трябва да заплати и сумата от 144.92 лв. – разноски по досъдебното производство, по сметка на ОД на МВР – Монтана,

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Районен съд – Монтана

Може да харесате още...