Община Мездра дари лични предпазни средства на общинската болница

Сподели в социалните мрежи:

В знак на съпричастност и подкрепа Община Мездра дари лични предпазни средства на Многопрофилната болница за активно лечение в града, която обслужва пациенти от общините Мездра и Роман.

Дарението включва 8 броя защитни гащеризони с качулка за многократна употреба, изработени от водоустойчива промазана тъкан, 20 броя стандартни предпазни шлемове с повдигащ механизъм за многократна употреба и 600 броя латексови ръкаваци без талк, осигуряващи защита във високорискови ситуации.
Специализираната екипировка е преназначена за обезпечаване нуждите на лекарите и на медицинските сестри в лечебното заведение, които са на първа линия в битката с Covid-19.
Дарението връчиха заместник-кметът „Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности“ Нели Минева и секретарят на Община Мездра инж. Светлана Мицева. Прие го с благодарност управителят на МБАЛ – Мездра д-р Соня Съботинова.
Същевременно от името на Фондация „Проект Северозапад“, с която Община Мездра работи съвместно от години при реализиране на проекти в социалната сфера, Нели Минева връчи като дарение на лечебното заведение и 100 броя трислойни предпазни медицински маски за лице.
Припомняме, че наскоро Община Мездра подпомогна финансово общинската болница за закупуване на дихателен апарат с висок дебит на кислородна терапия, необходим за лечението на пациенти с белодробна недостатъчност и с тежка форма на коронавирусна инфекция, които се нуждаят от интензивно лечение.

Източник: Община Мездра

Може да харесате още...