Погребаха Марадона в частно гробище до родителите му

Сподели в социалните мрежи:

Погребан Диего Марадона в частно гробище до родителите му.

Погребението бе предшествано от прощална церемония, по време на която избухват безредици.

Гражданското погребение започна около 06:00 местно време. По времето, когато вратите се отвориха в президентския дворец Каса Росада, където се проведе церемонията, вече имаше опашка. Хората заеха местата си предишната вечер и прекараха цялата нощ на площада. В първите часове поклонението преминаваше спокойно. Около 07:00, малка тълпа и опит на група хора да пробият опашката, полицията постави допълнителен кордон пред президентския дворец. Като цяло обаче атмосферата беше доста спокойна и приятелска – тези, които дойдоха, пееха песни, ръкопляскаха и скандираха името на Марадона.

Ковчегът с тялото на легендарния футболист бе положено в една от залите на двореца. Абсолютно бе забранено снимането в сградата.

Сутринта аржентинският президент Алберто Фернандес също се сбогува с Марадона. Той сложи фланелката на Архентинос Хуниорс, на който той е фен, върху ковчега. Именно в този отбор Марадона започва кариерата си. На ковчега му и други клубове имаше тениски – мнозина, които дойдоха да се сбогуват, занесоха униформата на любимите си отбори.

Към обяд опашката от хора вече беше дълга 2 км., много от които вече не следваха колоната. Ситуацията около Авенида де Майо, водеща до президентския дворец се нажежава, а след това прерасна в сблъсъци.

Група от хора успяха да нахлуят в сградата, където се извършваше сбогуването, противно на исканията на полицията, а след това там беше напръскан лютив спрей. По същото време в двореца по това време бяха президентът и вицепрезидентът Кристина Фернандес де Кирхнер. Заради инцидентите хората спряха да влизат в сградата и тялото на Марадона трябваше да бъде преместено в друга зала.

Вечерта аржентинското правителство потвърди, че по молба на роднините на Марадона гражданското погребение е завършено предсрочно и след няколко минути катафалката с ковчег е оставена в посока към гробището. От пътя погребалният кортеж беше посрещнат от феновете на Марадона, наредени по магистралата.

В Аржентина продължава тридневният траур в памет на Марадона.

Източник: standartnews.com

Може да харесате още...