3 месеца „Лишаване от свобода“ за мъж държал незаконно амфетамини, прибавиха му още 4 месеца затвор от предишна условна присъда

Сподели в социалните мрежи:

Районен съд – Берковица одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Берковица и защитата на подсъдимия И.Б.Б., за наказание 3 месеца «Лишаване от свобода» за незаконно държане на наркотици. Към това наказание съдът прибави още 4 месеца затвор на И. Б. Б. за управление на МПС след употреба на наркотици – наказание по дело от 2017 г., отложено за три години. На 9 май 2020 год. в град Берковица служители на МВР установили при проверка и обиск, че И. Б. Б., държал в себе си (в бельото си), без надлежно разрешително и в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите високорисково наркотично вещество – 28,72 гр амфетамини на стойност 861,40 лева. Пред Районен съд подсъдимият И. Б. Б. – със средно образование, безработен и осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание «Лишаване от свобода» за срок от 3 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Подсъдимият ще плати и 113,92 лева – разноски по делото. Веществените доказателства – откритите наркотици се отнемат в полза на държавата и ще бъдат унищожени.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

След одобряване на споразумението РС откри ново производство за привеждане в изпълнение на отложено друго наказание на И. Б. Б. по споразумение от 27 юни 2017 г. Тогава подсъдимият е бил наказан за управление на МПС след употреба на наркотични вещества 4 месеца „Лишаване от свобода”, изтърпяването на които е било отложено за три години. Престъплението, санкционирано по делото за незаконно държане на наркотици е извършено в три годишния изпитателния срок на предишното наказание, обяви съдът и приведе в изпълнение и наказанието 4 месеца затвор, което ще бъде изтърпяно ефективно при първоначален общ режим, изцяло и отделно от наказанието 3 месеца „Лишаване от свобода“.

Определението подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

ИЗТОЧНИК: ОКРЪЖЕН СЪД МОНТАНА

Може да харесате още...