Задържаха 190 л ракия в туби за минерална вода на Дунав мост II

Сподели в социалните мрежи:

На 28 ноември инспекторите спират за проверка товарен микробус, напускащ страната в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат. съобщиха от Агенция „Митници”.

Сред групажна стока са открити 10 туби за минерална вода, които се оказват пълни с етилов алкохол с мирис на ракия. Измерване с денситометър показва, че течността е с алкохолен градус 46 vol.

Според документите получател на пратката е частно лице в Холандия. За случая е уведомен разследващ митнически инспектор, образувано е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Видин. Работата по случая продължава.

Същия ден митнически служители извършват още едно задържане на алкохол и цигари при опит да бъдат изнесени от страната. Около 09,20 часа в района на ГКПП Дунав мост-Русе е спрян за проверка пътнически микробус, чиито шофьор пътува за Белгия.

Митнически служители установяват, че под предните седалки, в товарното помещение и в личния багаж на водача са открити 8000 къса (400 кутии) цигари и 90 литра високоалкохолни напитки, всичките облепени с български акцизен бандерол. Шофьорът не представил нужните придружителни документи, съгласно изискванията на ЗАДС.

По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Може да харесате още...