Честваме – Международен ден на хората с увреждания

Сподели в социалните мрежи:

Международният ден на хората с увреждания е обявен от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. да се празнува на 3 декември.

Държавите, които членуват в ООН и международните организации, са призовани да честват Деня на хората с увреждания и да провеждат постоянни мероприятия за интегрирането им в обществото.

От 2002 г. Международният ден на хората с увреждания преминава под определено мото. До момента ознаменуването на Деня е ставало по 3 теми:

2002 г. – Осигуряване на самостоятелен живот и устойчиви доходи
2004 г. – Нищо, свързано с нас – без нас
2006 г. – Достъп до електронните средства за информация

Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпа до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъп до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

Кметът на община Белоградчик и общинската администрация поздравяват хората с увреждания и персонала на институциите, предоставящи социални услуги, като желаят на всички здраве и нека бъдем още по-добри, подавайки ръка на човека до нас.

Градоначалникът на Мездра също поздрави хората с увреждания.

Може да харесате още...