Митничари задържаха нерегистриран казан и близо 100 литра ракия

Сподели в социалните мрежи:

Нерегистриран казан в режим на работа и складиран алкохол без документи установиха митнически служители от сектор Оперативен контрол – Русе на отдел МРР – Дунавска, ГД МРР, съобщиха от Агенция Митници.

На Никулден – 06.12.2020 г., митническите служители правят проверка на стопанска постройка в покрайнините на село в община Исперих и установяват две работещи дестилационни съоръжения с обем съответно 300 л. и 250 л..

При проверка в системата на Агенция „Митници“ екипът установява, че казаните нямат издадено Удостоверение за регистрация на специализиран малък обект за дестилиране. Към момента на проверката митническите служители установяват изварени 5 литра ракия при 67,70 % vol., а при направен обход на стопанската постройка проверяващият екип установява в съседно помещение още 92 литра жълтеникава течност с мирис на етилов алкохол (ракия) при 45,1 % vol. Лицето, стопанисващо обекта обяснило, че вари ракията за себе си. За нелегалните съоръжения е съставен протокол. По случая предстои съставяне на акт за административно нарушение.

При друга проверка, извършена на 02.12.2020 г., в частен дом в Павликени митнически служители от сектор Оперативен контрол – Свищов на отдел МРР – Дунавска установяват друг работещ към момента на проверката казан, за който не се представени документи. Лулата и капакът са иззети от митническите служители, а дъното и охладителя са оставени на отговорно пазене на собственика на имота.

Може да харесате още...