32 студенти в неравностойно положение получиха еднократна стипендия от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“

Сподели в социалните мрежи:

32 студенти в неравностойно положение получиха еднократна финансова помощ в размер на 1000 лева от президентската инициатива „Подкрепи една мечта“. 28 от младежите са отгледани и възпитани в институции, 5 са със зрителни увреждания. Стипендия в размер на 400 лева получиха и 7 ученици в 12 клас, настанени в социални услуги, които са завършили учебната 2019/2020 г. с отличен успех.

„Когато в ситуация на криза и несигурност избираш да учиш, това не е мечтателност, а осъзната стъпка към реалността, в която да си образован е предимство“, така президентът Румен Радев коментира увеличения брой на младежите, които ще продължат образованието си във висше училище. „Наблюдавам с интерес как се променят мотивите на абитуриентите при избора на специалност. Ако преди 2-3 години водещо беше решението за професионална реализация в сферата на социалните услуги, която те познават добре, тази година забелязвам смелост да следват личните си интереси, да развиват талантите си“, добави той.

Студентите, които получиха стипендия от инициативата „Подкрепи една мечта“, са приети да учат право, икономика, информационни технологии, инженерство, здравни грижи, ветеринарна медицина, филология, изобразителни изкуства, спорт. „Бъдете добри хора и не отстъпвайте от амбицията си да знаете и можете“, пожела Румен Радев на първокурсниците.

Държавният глави изрази благодарност към всички дарители, които въпреки икономическата криза, отговориха на призива на Администрацията на Президента за подкрепа на студентите в неравностойно положение. По време на дарителската кампания бяха събрани 34 800 лева.

ИЗТОЧНИК: ПРЕССЕКРЕТАРИАТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Може да харесате още...